Menu

Wie zijn wij

Wij houden ervan om mensen te verleiden tot spreken en denken over voor hen wezenlijke zaken. Onze passie is om nauwkeurigheid in het denken en spreken te bevorderen. Wij hebben niet veel op met verbale ruis; taal op vakantie...
Wij doen dit graag met humor en speelsheid, maar ook met strengheid en onverbiddelijkheid.

Hans Bolten

Hans Bolten

Hans studeerde wijsbegeerte en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkte hij zeven jaar als docent filosofie en maatschappijwetenschappen in het voortgezet onderwijs. In 1996 is als zelfstandig trainer gaan werken.
Hij werkt onder andere als:
Lecturer aan Universiteit Nyenrode,
Lecturer Socratische Gesprekstechniek aan
SportManagement Institute,
Docent Moreel Beraad aan
Opleiding Verpleegkundig Specialisten.
Lees hier het online profiel van Hans Bolten

Kristof van Rossem

Kristof van Rossem

Kristof van Rossem studeerde godsdienstwetenschappen en wijsbegeerte in Leuven, Amsterdam en Uppsala. Hij werkte als leerkracht in het secundair en het hoger onderwijs. Hij is opgeleid in het begeleiden van taakgerichte groepen en in het faciliteren van socratische gesprekken. Hij is o.a. als lector verbonden aan Hoger Instituut voor de Wijsbegeerte van de KULeuven en as docent filosofie en ethiek aan de HUBrussel. Hij deed onderzoek naar cocreatie in ondernemingen voor Spes-forum en is ethisch adviseur van het NVKVV.

Linda van Denderen

Na tien jaar te hebben gewerkt als theatermaker, trainingsacteur en communicatietrainer, is Linda zich gaan scholen als praktisch filosoof. Zij studeerde in Utrecht aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie en volgde bij Boltentraining de opleiding tot socratisch gespreksleider en gespreksleider Moreel Beraad. Ook volgde zij aan de Internationale School Voor Wijsbegeerte de opleiding 'Filosoferen met Kinderen en Jongeren'.
Linda traint mensen in filosoferen en socratische gespreksvoering en het begeleiden hiervan. Zij gaf les op basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten en begeleidde verschillende organisaties in filosofische trajecten.
Zij werkt onder andere voor:

 • Hogeschool voor Toegepaste Filosofie
 • Universiteit Utrecht, Faculteit Farmacie
 • Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
 • Cirquest (nu Schouten en Nelissen)
 • Museum Boijmans van Beuningen
 • Jantje Beton

Lees hier het LinkedIn profiel van Linda van Denderen

Laura Minderhoud

 

Laura studeerde theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien werkt zij als dramaturg bij verschillende theatergezelschappen en met een groot aantal theatermakers. Daarnaast geeft zij les op verschillende theaterscholen. Sinds 2015 ontwikkelt zij zich als filosofisch gespreksleider. Bij Boltentraining deed ze de opleiding tot socratisch gespreksleider en gespreksleider Moreel Beraad. Ook volgde zij aan de Internationale School Voor Wijsbegeerte de opleiding 'Filosoferen met Kinderen en Jongeren'.

Zij werkte als filosofisch/socratisch gespreksleider onder andere voor:

 • Het Nederlands Theaterfestival
 • Zorginstelling Evean
 • Hogeschool voor de kunsten ArtEZ Docent Theater
 • Hogeschool voor de kunsten ArtEZ Klassieke Muziek
 • Internationaal Theater Amsterdam
 • Fontys Academy of Architecture & Urbanism (MA+U)
 • De Kunsthal
AGENDA

Socraticus: 30 juni-4 juli en
25-30 augustus.
Socratisch gespreksleider: 14-19 juli.

30 sep - 1 okt (ma/di)[vol]
28-29 okt (ma/di)
2-3 dec (ma/di)

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.