Beroepsopleiding Socratisch gespreksleider

augustus 2019

Een unieke opleiding, al 15 jaar…

Sinds 2003 bieden wij meermaals per jaar een Beroepsopleiding Socratisch Gespreksleider aan. In de zomer van 2019 is er twee keer een opleidingsweek. De eerste week vindt plaats in Kasteel Mariagaarde te Hoepertingen (B), de tweede week in ‘Eigentijdserf’ in Brabant, tegen de Belgische grens aan. Dezelfde opleiding voeren wij ook uit voor de Internationale School Voor Wijsbegeerte (ISVW) in Leusden (NL).

Wat leer je?

Je leert een socratisch groeps- en tweegesprek leiden. Na afloop ben je in staat om in elke situatie en op elk moment een socratisch gesprek te starten. In de opleiding oefen je intensief met elk onderdeel en al doende ontwikkel je je eigen begeleidingsstijl.

Voor wie?

De opleiding is geschikt voor iedereen die op een meer onderzoekende en vragende manier gesprekken wil voeren. In het bijzonder is de opleiding geschikt voor wie werkt als: docent (van basisonderwijs tot en met universiteit), leidinggevende, adviseur, coach, geestelijk verzorger, begeleider moreel beraad.
De ervaring leert dat je na afloop met plezier en vaardigheid de socratische methode in je werk kunt toepassen.

Voorkennis

Om met succes te kunnen deelnemen heb je geen speciale voorkennis nodig. Drie maanden van tevoren krijg je een reader om je alvast in te lezen. Heb je al eerder aan een socratisch gesprek deelgenomen? Dat is zeker een voordeel, maar geen vereiste. Als je wilt kun je die ervaring van tevoren opdoen op een van onze introductiedagen.

Wat zeggen deelnemers?

‘Deze training heb ik ervaren als grensverleggend en blikverruimend. Wat zogenaamd vanzelfsprekend is, wijkt telkens weer voor nieuwe gezichtspunten…’

Wat zeggen onze deelnemers? >>

Wanneer en waar?

In de zomer van 2019 vindt de opleiding weer twee keer plaats in Kasteel Mariagaarde te Hoepertingen(B). Je kunt dus kiezen uit een van de onderstaande weken:

  • 28 juli t/m 2 augustus 2019
  • 4 t/m 9 augustus 2019

Beide keren begint het programma op de zondag om 15:30 uur en het eindigt vrijdagmiddag om 16:00 uur.

Kosten, inschrijving, korting

Groepsomvang: 12 – 18 deelnemers.

Kosten: € 1850,- (Vrij van BTW).
Bij aanmelding vóór 1 mei 2019 is de prijs met korting van € 1650,-.Dit is inclusief:

  • Verblijf op 1-persoonskamer
  • Alle maaltijden
  • Gehele opleiding
  • Toezending van de reader per post

Begeleiding: Hans Bolten en Kristof van Rossem

Aanmelden

Voorinschrijving 2018

Je kunt kosteloos en zonder enige verplichting een voorinschrijving doen. We houden dan een plek voor je vrij zolang er ruimte is. Je krijgt enkele keren bericht over het verloop van de inschrijvingen en je krijgt bericht als er nog maar enkele plekken beschikbaar zijn. Je kunt dan beslissen om je definitief aan te melden.
Je kunt je voorinschrijven op het aanmeldingsformulier.

Deze opleiding wordt ook aangeboden in de vorm van vier weekends. Deze vindt plaats in Leusden. Lees hier meer informatie