Menu

Beroepsopleiding Socratisch gespreksleider

1 week training

Een unieke opleiding

Deze opleiding bieden wij sinds 2004 meermaals per jaar aan. In de zomer van 2019 zijn er twee opleidingsweken. Een unieke ervaring, volgens de meeste deelnemers. Ruim vijf dagen lang werk je met de socratische methode, een ervaring die je niet meer vergeet, met blijvend resultaat. Na deze opleiding zijn er verdiepingsweekends (drie keer per jaar) om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Wat leer je?

Je leert een socratisch groeps- en tweegesprek leiden. Na afloop ben je in staat om op elk moment, in elke situatie een socratisch gesprek te starten. In de opleiding oefen je intensief met elk onderdeel en al doende ontwikkel je je eigen begeleidingsstijl. De ervaring leert dat je na afloop met plezier en vaardigheid de socratische methode in je werk kunt toepassen.

Voor wie?

De opleiding is geschikt voor iedereen die meer onderzoekende en vragende gesprekken wil voeren. Veel van onze deelnemers werken in een of meer van de volgende functies/beroepen:

 • adviseur, coach
 • leidinggevende
 • toezichthouder
 • begeleider moreel beraad.
 • docent (van basisonderwijs tot en met universiteit)
 • geestelijk verzorger
 • mediator

Voorkennis

Om met succes te kunnen deelnemen heb je geen speciale voorkennis nodig. Drie maanden van tevoren krijg je een reader om je alvast in te lezen. Heb je al eerder aan een socratisch gesprek deelgenomen? Dat is een voordeel, maar geen vereiste.Als je wilt kun je die ervaring wel van te voren opdoen tijdens

Als je wilt kun je die ervaring van tevoren opdoen op een van onze 1-daagse basistraining socratische vaardigheden.

Wat zeggen deelnemers?

‘Deze training heb ik ervaren als grensverleggend en blikverruimend. Wat zogenaamd vanzelfsprekend is, wijkt telkens weer voor nieuwe gezichtspunten…’

Wat zeggen onze deelnemers?

Wanneer en waar?

In de zomer van 2020vindt de opleiding weer twee keer plaats. Een keer in Kasteel Mariagaarde te Hoepertingen(B) en een keer bij Eigentijdserf , middenin de natuur van de Nederlandse Kempen,.
Je kunt dus kiezen uit een van de onderstaande weken:

 • 2 t/m 7 augustus 2020
 • 16 t/m 21 augustus 2020

Beide keren begint het programma op de zondag om 15:30 uur en het eindigt vrijdagmiddag om 16:00 uur.

Kosten, inschrijving, korting

Groepsomvang: 12 – 18 deelnemers.

Kosten: € 1695,- (Vrij van BTW).
Bij aanmelding na 1 maart € 1850,- Dit is inclusief:

 • Verblijf op 1-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Gehele opleiding
 • Toezending van de reader per post

Begeleiding: Hans Bolten en Kristof van Rossem (als de opleiding plaatsvindt met minder dan 12 deelnemers, wordt de begeleiding door alleen Hans Bolten gedaan)

Kosteloos voorinschrijven 2020

Je kunt kosteloos en zonder enige verplichting een voorinschrijving doen. Dat kan niet meer voor deze zomer, wel voor de zomeropleiding van 2020. Je krijgt dan bericht zodra de data bekend zijn, en we houden je op de hoogte van het verloop van de inschrijvingen. Als er nog maar enkele plekken open zijn, sturen we je weer bericht, en beslist dan om je aan te melden of niet. In ieder geval vis je dan niet achter het net. en je krijgt bericht als er nog maar enkele plekken beschikbaar zijn..
Je kunt je voorinschrijven op het aanmeldingsformulier.